Genel Sorular

Bulut tabanlı yeni nesil ön muhasebe ve finans platformu Hesapbilir, KOBİ’ler başta olmak üzere birçok işletmeye finansal hizmetler, ön muhasebe çözümleri ve pazaryeri entegrasyonu sunuyoruz. Fatura ve cari hesap yönetimi, gelir gider takibi, stoklar, çalışanlar, raporlama gibi işletmelerin finansal operasyonları için en önemli özellikleri içeren modüller ile işletmelerin e-dönüşüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca pazaryeri entegasyonları ile internet üzerinden satış yapmalarına olanak sağlıyoruz.
Ücretsiz Deneyin butonuna tıklayıp açılan kayıt formunu doldurarak hesabını oluşturabilirsiniz. Üyelik adımlarını tamamladıktan sonra Hesapbilir’i ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz kullanım süreniz 15 gündür. Bu süre sonunda aylık veya yıllık abonelik seçenekleri ile devam edebilirsiniz.
Hesapbilir, bulut tabanlı bir hizmettir ve herhangi bir altyapı yatırımı (sunucu, firewall, kabinet vb.) veya kurulum gerektirmez. Bulut tabanlı abonelik sistemine dayalı çalışır. Hesapbilir'e kaydolduğunuzda verdiğiniz e-posta adresi ve belirlediğiniz şifre ile kullanıcı girişi yaparak, internet erişiminizin olduğu her yerden hesabınıza bilgisayar, tablet ve cep telefonunuzdan erişebilirsiniz.
Hesapbilir web (bulut) tabanlı bir uygulamadır. Hesapbilir hesabınıza erişebilmek için internetinizin olması gereklidir. Hesapbilir'e girdiğiniz veriler bulutta tutulur ve bu verilere istediğiniz zaman ve istediğiniz yerden bilgisayar, tablet veya akıllı telefon yoluyla ulaşabilirsiniz.
Ekibimiz Hesapbilir kullanımınız boyunca ücretsiz destekle her zaman sizinledir. [email protected] adresine e-posta göndererek ya da hafta içi saat 09.00 – 18.00 arası 0(850) 242 10 50 numaralı telefonu arayarak bize ulaşabilirsiniz.
Hesapbilir herhangi bir internet kullanıcısının sezgisel olarak rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Kullanımı kolay ve ara yüzü basittir. Yine de hazırlamış olduğumuz Kullanım Kılavuzu’ndan yararlanabilirsiniz.
Hayır, deneme süresi boyunca Hesapbilir’e girdiğiniz veriler silinmeyecektir. Deneme süreniz bittikten sonra dahi aynı üyelik bilgilerinizle Hesapbilir‘e giriş yapıp abonelik seçeneklerimizden herhangi biriyle kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ancak deneme süresi bittikten 1 ay boyunca saklanacaktır. Daha sonra ücretli abonelik satın almaz iseniz bilgileriniz silinecektir.
Tüm geliştirme talepleriniz, Hesapbilir'in geliştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Destek ekibimize ilettiğiniz talepler, ürün ekibimiz tarafından detaylı bir şekilde incelenir ve plan takvimi içerisinde uygun görülen geliştirmeler yapılır.

Ön Muhasebe Hakkında

Hesapbilir Ön muhasebe programı, işletmelerin alış-satış takibi, stok yönetimi, masraf takibi, gelir-gider takibi gibi önemli işlemlerin kaydedildiği yazılım ürünüdür. Fatura kesme, cari hesap takibi, kasa ve banka hesapları takibi gibi işlemler bu programlar üzerinden gerçekleştirilir. Ayrıca pazaryeri entegrason desteği ile ürünlerinizin satışını da gerçekleştirebilirsiniz.
Etkili bir işletme yönetimi için ön muhasebe işlemlerinin doğru ve düzenli bir şekilde kaydedilmesi önemlidir. Ön muhasebe programları, işlemleri hızlandırarak zaman kaybını önler ve veri kayıplarını minimuma indirir, böylece işletmenin finansal yönetimini güçlendirir.
İşletmelerin alış-satış takibi, stok yönetimi, cari hesap takibi gibi süreçleri etkili bir şekilde yönetmek isteyenler, güvenilir bir ön muhasebe programı kullanmalıdır. Hesapbilir ön muhasebe programı, işletme sahipleri, muhasebeciler ve finans yöneticileri için idealdir.
Web tabanlı ön muhasebe programı Hesapbilir, internet erişimi olan her yerden kullanılabilir. Bu sayede fatura kesme, stok takibi gibi işlemleri istenilen yerde gerçekleştirmek mümkündür. Ayrıca e-fatura kullanımını destekler ve iş süreçlerini hızlandırır.
Excel dosyalarıyla yapılan muhasebe takibi karışıklığa ve veri kaybına neden olabilir. Ön muhasebe programı Hesapbilir, işlemleri daha hızlı ve hatasız bir şekilde kaydetmenin yanı sıra iş süreçlerini optimize eder.
İdeal bir ön muhasebe programında alış-satış fatura takibi, cari hesap takibi, gelir-gider takibi, stok yönetimi gibi temel özellikler bulunmalıdır. Kullanımı kolay, maliyeti uygun ve müşteri desteği sağlayan bir program tercih edilmelidir. Hesapbilir olarak sizlere kolay, basit ve uygun maliyet sunmaktadır.
Evet, özellikle Hesapbilir online ön muhasebe programı, işletme yönetimini kolaylaştırır. Mobil erişim imkanı, hızlı işlem kaydı, anlık takip gibi özellikler iş süreçlerini optimize eder ve hatasız bir muhasebe yönetimi sağlar.
Hesapbilir ön muhasebe programı, alış-satış takibi, masraf yönetimi, cari hesap takibi gibi önemli işlemleri güvenilir bir şekilde gerçekleştirmenin yanı sıra hata riskini düşürür. Online olarak kullanılabilir, e-fatura gönderme gibi özelliklere sahiptir ve müşteri memnuniyetini ön planda tutar.

Abonelik ile İlgili Sorular

Avantajlı abonelik fiyatlarımızı öğrenmek için fiyatlar sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Deneme süresi boyunca veya deneme süresi bitiminde Hesapbilir panelindeki Abonelik Bilgilerim sayfasından abonelik paketlerini inceleyebilir ve satın alma işlemini yapabilirsiniz.
Hesapbilir ücretli abonelik seçeneklerinden birini satın aldığınızdan en geç 7 gün içinde e-fatura veya e-arşiv faturanız oluşturulup size iletilecektir.
Deneme hesabı oluştururken kredi kartı bilginizi istemiyoruz. Bu nedenle ücretli veya ücretsiz abonelik süresi bitimlerinde otomatik olarak tahsilat yapmıyoruz.

Pazaryeri Entegrasyonları ile İlgili Sorular

Pazaryerinde satacağınız ürünleri, ürüne ait detaylı bilgi, özellik, resim, kategori, marka, varyant gibi bilgileri Hesapbilir hesabınızda tanımlayıp tüm pazaryeri mağazalarına gönderebilirsiniz. Miktar ve fiyat güncellemeleri tüm pazaryeri mağalarınıza senkronize edilir.
Farklı pazaryeri platformları üzerinden gelen tüm siparişler belli zaman aralıklarında Hesapbilir hesabınıza aktarılır. Tüm siparişleri tek panelde görüp, sipariş bazında paketleme, kargolama veya topluca paketleme veya kargolama işlemleri yapabilirsiniz.
Pazaryerinden gelen siparişler otomatik olarak e-fatura veya e-arşiv faturalamaası yapılabileceği gibi tek tek sipariş bazında da e-fatura veya e-arşiv fatura kesebilirsiniz. Faturalama işleminden sonra pazaryerine ilgili sipariş için PDF yüklemesi otomatik olarak yapılır.
Şuan Trendyol, Çiçeksepeti, Hepsiburada, Idefix, n11, Pazarama, PTTAvm aktif olarak çalışmaktadır. Yakında Amazon Türkiye, Turkcell Pasaj gibi e-ticaret platformları da desteklenecektir.
Her platfrom için sayısı sınırı olmadan istediğiniz kadar mağaza tanımlayabilirsiniz. Her yeni pazaryeri mağazası için Pazaryeri Mağaza Kullanım Bedelini ödemeniz gereklidir.

Güvenlik İle İlgili Sorular

Hesapbilir sistem altyapısı dünya standartlarına uygun olarak en yüksek seviye güvenlik önlemlerini uygulayarak kurulmuştur. Yeni çıkan güvenlik tedbirlerini düzenli olarak uygularak sürekli olarak sistemi güncelliyoruz. Verilerinizin kaybolması, sistemsel bir nedeniyle silmesi mümkün değildir.
Hesapbilir sistemi her gün yedeklenip 7 gün boyunca saklanmaktadır.

e-Fatura ile İlgili Sorular

e-Fatura; elektronik ortamda düzenlenen ve kesilen bir fatura türüdür. Kâğıda basılma zorunluluğu olmayan bu fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen format ve standartlara uygun olarak elektronik ortamda oluşturulur. Elektronik faturanın iki türü vardı: e-fatura ve e-arşiv E-fatura, her iki tarafın da elektronik fatura kullanıcısı olduğu durumlarda kullanılan elektronik fatura çeşididir; Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sunucuları üzerinden alıcı ve satıcıya iletilir. E-arşiv, e-fatura kapsamında olmayan vergi mükellefi tüzel kişilere ve aynı zamanda vergi mükellefi olmayan gerçek kişilere elektronik ortamda (e-posta) fatura gönderim biçimidir.
e-Fatura geçişinin işletmelere getirdiği avantajlar arasında matbaa, mürekkep, kargo ve arşivleme maliyetlerinin ortadan kalkması, anında müşteriye iletilen fatura sayesinde zaman kazancı, ve kağıt kullanımının azalması bulunmaktadır.
Eğer fatura gönderdiğiniz müşteriniz e-fatura mükellefi ise oluşan belge "e-Fatura", e-fatura mükellefi değilse "e-Arşiv Fatura" olarak isimlendirilir. Fatura oluşturma anında sistem vergi numarası üzerinden sorgulama yaparak, e-Fatura veya e-Arşiv Fatura seçimini otomatik olarak yapar.
Her iki fatura türü de elektronik fatura olup, e-fatura mükellefleri arasında e-Fatura'ya geçmemiş firmalara ya da son tüketicilere kesilebilir. Eğer fatura gönderdiğiniz müşteriniz e-fatura mükellefi ise oluşan belge “e-Fatura”, e-fatura mükellefi değilse “e-Arşiv Fatura” olarak isimlendirilir. Fatura oluşturma anında sistem vergi numarası üzerinden sorgulama yaparak, e-Fatura veya e-Arşiv Fatura seçimini otomatik olarak yapar.
2023 brüt hasılatı yıllık 3 milyon TL cirosu olan işletmelerin e-Fatura'ya geçişi zorunludur. Ancak ciro limiti gözetilmeksizin isteyen her işletme e-Fatura'ya geçebilir.
İsteğe bağlı olarak e-Fatura'ya geçmek isteyenler yılın herhangi bir zamanında geçiş yapabilirler. Zorunlu geçiş durumunda olanlar ise yeni yılın başında geçiş işlemlerini gerçekleştirebilir.
e-Fatura uygulamasına geçen mükellefler, e-Fatura uygulamasını kullananlara kağıt fatura düzenleyemezler.
GİB'e ait e-Fatura portalında, e-Fatura mükelleflerinin listesi yer alır ve güncellenir. Müşterilerin e-Fatura kullanıcısı olup olmadıkları bu portal üzerinden kontrol edilebilir. Hesapbilir üzerinden VKN sorgulayarak e-Fatura mükellefi olup olmadığını hızlıca öğrenebilirsiniz.
e-Fatura sadece e-Fatura mükellefleri arasında geçerlidir. Mükellef olmayan müşterilere kâğıt fatura veya e-Arşiv Fatura düzenlenebilir.
e-Faturaların çıktı alınması zorunlu değildir. Kesilen faturalar e-posta veya başka elektronik yöntemlerle müşteriye iletilir. Ancak taraflar arasında anlaşmaya bağlı olarak çıktı alınabilir.
Evet, e-Fatura kullanıcıları müşterileri e-Fatura kullanıcısı olmayan veya son tüketici olanlara e-Arşiv Fatura kesebilirler.
E-fatura başvurusu yapabilmek için şahış firmaları için e-imza, tüzel kişiler için mali mühür gereklidir. Hesapbilir platformu üzerinden e-fatura başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvurunuz sonrasında entegratör firma ile aktivasyon işlemleri tamamlanır. Son olarak size iletilen hesap bilgilerini Hesapbilir paneline tanımlayarak e-fatura kullanmaya başlayabilirsiniz. Mevcut entegratörünüzü değiştirmek istiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.
Temel e-Fatura iptali GİB’de bulunan "E-Fatura İptal Portalı" yapılmaktadır. Ticari e-Fatura iptali için alıcı 8 gün içerisinde faturayı rededebilir. e-Arşiv Fatura ise Hesapbilir platformu üzerinden kolayca yapılabilir.
Zorunlu şekilde e-Fatura uygulamasına geçen mükellefler için e-Defter kullanımı da zorunludur. Ancak e-Fatura uygulamasına geçişi isteğe bağlı olanlar e-Defter kullanmak zorunda değillerdir.
Yapacağınız hızlı ve kolay e-fatura geçişi sonrasında, Hesapbilir platformu üzerinden normal fatura keser gibi e-Fatura veya e-Arşiv Fatura oluşturabilirsiniz. VKN'ye göre e-Fatura ya da e-Arşiv Fatura olarak otomatik gönderim gerçekleştirilir.
Arz edilen ürün veya hizmetin faturasının en geç 7 gün içerisinde kesilmesi gerekir. Bu nedenle en fazla 7 gün olmak üzere geriye dönük fatura düzenleme işlemi gerçekleştirilebilir.

Cari Hesaplar İle İlgili Sorular

Cari hesap takip programları, işletmelerin müşteri ve tedarikçi ilişkilerini düzenli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olan yazılımlardır.  Hesapbilir bulut tabanlı ön muhasebe platformu ile cari hesap takibini kolaylıkla yapabilir, borç-alacak bilgilerini anında görebilirsiniz.
Bir işletmenin çalıştığı müşteri ve tedarikçiler cari hesap olarak adlandırılır. Cari hesap takibi ile müşterilerden alınacak tahsilatlar ve tedarikçilere yapılacak ödemelerin durumu takip edilir. Özellikle süreklilik arz eden ticari ilişki içinde olduğunuz müşterileriniz için cari hesap takibi oldukça önemlidir. Hesapbilir ile internet erişimi olan her yerden saniyeler içinde müşteri ve tedarikçilerinizle olan finansal durumunuzu görüntüleyebilirsiniz.
İşletmenizin sürekliliği için en önemli konulardan biri cari hesap takibinin doğru ve düzgün bir şekilde yapılmasıdır. Cari hesap takibi ile müşteri ve tedarikçilerinizle olan borç alacak hesabını doğru bir şekilde yönetebilirsiniz. Müşterinize ürün satışı gerçekleştirdiğinizde ya da tedarikçinizden mal aldığınızda ön muhasebe programına kaydettiğiniz bu işlemler neticesinde ödeme ve tahsilat zamanına göre işletmenizin finansal durumunu yönetirsiniz.
Alış ve satışlardan sonra oluşturulan satış faturaları ve size gelen alış faturalarını ön muhasebe yazılımına girerek hangi müşteriye veya tedarikçiye ne kadarlık bir ödeme veya tahsilat yapılacağını takip edersiniz. Ayrıca carilerinize mevcut ticari durumunuzu cari hesap ekstresi paylaşarak takip edebilirsiniz.

Gelir-Gider İle İlgili Sorular

Nakit yönetimi, işletmenin alacak ve borçlarını dengede tutarak, nakit akışını doğru bir şekilde planlama ve kontrol etme sürecidir. Hesapbilir online ön muhasebe programı, işletmenin nakit yönetimini internet erişimi olan her yerden gerçekleştirmeyi sağlar.
Kasa/banka hesabı, işletmenin nakit varlığını ve banka hesaplarını içeren finansal hesaplamaların yapıldığı bir hesap sistemidir. Hesapbilir online ön muhasebe programı sayesinde, kasa ve banka hesaplarınızı internet erişimi olan her yerden kolaylıkla yönetebilirsiniz.
Bilançolar, defterler ve Excel tabloları ile zamam harcamadan Hesapbilir ile gelir gider takibinizi kolayca yapabilirsiniz. Gelir gider takip programı ile kasa ve banka hesaplarınızdaki her türlü para giriş çıkışını her an görebilirsiniz. Raporlar sayesinde işletmenizin gelir ve gider bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz.
Tahsilat ve ödeme takibi, işletmenin nakit akışını doğru bir şekilde yönetebilmek adına önemlidir. Hesapbilir online ön muhasebe programını kullanılarak, müşteri tahsilatları ve tedarikçi ödemeleri düzenli olarak takip edilebilir, işletmenin finansal durumu güçlendirilebilir.
Gelir gider takip programı ile gelir ve giderlerinizi kayıt altına alarak ön muhasebenizin doğru çalışmasını sağlayan yazılımdır. Hesapbilir ile gelir gider takibinizi yaparken, alış-satış faturalarınızı, müşteri ve tedarikçilerinizle olan borç-alacak durumunuzu takip edebilir, cari hesap, nakit akışı ve stok takibinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Gelir gider takibi yapmanın en önemli sebebi işletmenizin gelir ve giderlerinizi analiz işletmenizin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olmaktır. Alım yaptığınız ürünler, harcamalar, masraf ile satış faturalarını ve tahsilatlarınız incelenerek ileri dönemde nakit akışınızın nasıl olacağını görebilirsiniz.
Gelir ve gider takibinin doğru olabilmesi için işletmenize ait tüm alım ve satım işlemlerini eksiksiz bir şekilde takip etmeniz gereklidir. Klasik yöntemlerle T cetveli şeklide gelir ve giderlerini takip edebilirsiniz. Ancak Hesapbilir bulut tabanlı ön muhasebe yazılımı ile gelir ve gider takibini çok kolay bir şekilde ve online olarak yapabilirsiniz.

Stok Takibi İle İlgili Sorular

İşletmenizde satış yaptığınız ürünlerin güncel miktar bilgilerini takip edebilmeniz için satılan ürün bilgilerini kayıtlı tutmanız çok önemlidir. Satış yaptığınız ürünlerin stok takibine ek olarak işletmenizin devamlılığı için gerekli olan işletmenizde kullanılan malzemelerin takibi de stok takibine girer.
Satışını satış yaptığınız ürünlerin stok miktarlarını güncel olarak takip ederek stok miktarı kritik seviyeye ulaşmış veya tükenmiş olan ürünleri kolayca tespit edebilirsiniz. Böylece ilgili ürünler için gerekli işlemleri yaparak ürünün yeniden tedarik edilmesin sağlayarak, müşterilerinizi için kesintisiz satışa veya hizmete devam edebilirsiniz.
Hesapbilir bulut tabanlı ön muhasebe platformunu kullanarak her alış ve satış işlemini sisteme kayıt ederek, ürünleriniz için giriş ve çıkış haraketlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra her ürün için stok miktar bilgisi otomatik olarak güncellenecektir.

Online Tahsilat İle İlgili Sorular

Pos cihazına veya sanal pos hesabına ihtiyacınız yok. Online tahsilat özelliği için tahsilat entegrasyon hesabınız olması yeterli.
Hesapbilir platformunda kullanılan online tahsilat entegrasyonu ücretsiz kullanabilirsiniz, ekstra kurulum ücreti veya kullanım bedeli yoktur. Ancak aracı finansal kuruluşların alacağı işlem ve komisyon ücretleri olabilir.
Kağıt faturayı müşteriniz ile eposta youluyla paylaşın, gelen e-postadaki ödeme seçeneği ile müşteriniz ödeme yapabilir. E-fatura mükellefi iseniz e-fatura veya e-arşiv faturadaki ödeme linkine tıklayarak müşteriniz tahsilat ekranına ulaşabilir.
Aracı finansal kuruluşun tek çekim ve taksitli ödeme seçeneklerinde alacağı komisyon ve işlem ücreti farklılık gösterebilir.